Το κόκκινο πουλάρι - Τζών Στάινμπεκ 💕

 


(Reposted from Instagram)  21/3/2021


Ο Τζων Σταϊνμπεκ δεν είναι one night stand. Ο Τζων δεν είναι ούτε ο εραστής σου, ούτε ο γάμος σου.


Ο Τζων είναι η ηδονή, ο Τζων είναι ο ίδιος η στιγμή συνουσίας, η ερωτική πράξη.


Όταν ξεκινάς να διαβάσεις τον Τζων είναι σαν ένα άγριο ζωώδες πάθος χωρίς προκαταρκτικά αλλά τόσο ντελικάτη, ρυθμική εισροή.


Δεν χρειάζεται να πεις κι να υποδείξεις τίποτα στον Τζων. Ο Τζων είναι γνώστης! Ο Τζων είναι το υποσυνείδητο σου άρα ξέρει που να σε αγγίξει, να σε φιλήσει, να σε χαϊδεψει κι εσύ έχεις απλά παραδοθεί στον έρωτα του κι δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο απλά ακούς τον Ρυθμό της καρδιάς σου κ ξέρεις απ’ την ένταση της πόσο υπέροχο έρωτα σου κάνει.


Ο Τζων είναι εκεί με ανοιχτά μάτια απολαμβάνει τις εκφράσεις της ηδονής στο πρόσωπο σου, ακόμα κι αν σε πονάει άλλοτε απ’ το βάθος της ύπαρξης (του) κι άλλοτε απ’ τις απότομες αλλαγές στις σκηνές.


Ο Τζων ξέρει πως σε κάθε του έργο δίνει την ίδια ένταση, τα ίδια ερωτήματα (που δεν έχουν ποτέ απάντηση ξεκάθαρη). Ξέρει τα όσα μύχια κρύβει ο ανθρώπινος νους κι απλά στα παρουσιάζει μπροστά σου χωρίς να σε κρίνει, σού λέει αλήθειες που τρομάζεις να αντικρίσεις κι αποφεύγεις ακόμα κ να τις σκεφτείς.


όταν κλείνεις το βιβλίο έχετε φτάσετε κι οι δύο στην κορύφωση κι όμως ακόμα συνεχίζει να σε φιλάει κ σε χαϊδεύει για να σε προστατέψει απ’ όσα θα ακολουθήσουν.


Κι όσο εκείνος είναι στο ντουζ κι ξεπλένει τον υπέροχο αλμυρό ιδρώτα του εσύ ακόμα ξαπλωμένη του αναγνωρίζεις το μέγεθος της ηδονής που μπορεί να προσφέρει χωρίς ψιθύρους.


Κι όταν τελειώσει απ’ το ντουζ θα έρθει να σε πάρει απ’ το χέρι, δεν θα σε σηκώσει αγκαλιά, πρέπει να περπατήσεις κι να σταθείς όρθια, εκεί στο ντουζ θα σε φροντίσει κι θα σου ξεπλύνει όσα απ’ το υποσυνείδητο και άλλα τόσα ηθικά διλήμματα γεννήθηκαν στα μάτια σου, θα σε σκουπίσει, θα σε ντύσει, θα σε φιλήσει ξανά στα χείλη κι αν θελήσεις να σου κάνει έρωτα πάλι, αυτός είναι εκεί πάντα έτοιμος κ στητός, γιατί αυτός ξέρει τα ταξίδια σου. 


 


Δεν θα άλλαζα με τίποτα την ροή των αναρτήσεων μου για να παρουσιάσω ένα βιβλίο που διάβασα, (σιγά το πράγμα δηλ) ενώ υπάρχουν εκεί έξω εκατοντάδες βιβλιόφιλοι.


Αλλά είναι ο Τζων Στάινμπεκ!


.

.

.

.

.


.

.

.

.


.

.

.

.


.

.

.

.

.

.


.

.✍️



Σχόλια