Έλξεις.


Είχε έρθει η ώρα, πέρασε με βιαστικό βήμα στο δωμάτιο που βρισκόταν το γραφείο. Ανακάτεψε ψιθυρίζοντας στα χαρτιά, με τέτοιο τρόπο που κανείς δε θα μπορούσε να βγάλει νόημα. Ανέσυρε κάτω από τον ογκώδη σωρό την τελευταία σελίδα. Την κοίταξε για λίγο με τρυφερότητα και συνέχισε να γράφει πάνω της. 
" ... θα έβρισκες πολύ εύκολα, όλα όσα έχω γράψει για σένα σ' αυτές τις σελίδες, σ' αυτό εδώ το γραφείο. Ακριβώς! Το πάθος μου, το αυτοκαταστροφικό για σένα πάθος. Δεν μπορώ να ελπίζω πως κάποτε θα κοπάσει. Υπάρχοντας, ζώντας κι αναπνέοντας δίπλα σου, ο πόθος φτάνει σε σημεία οριακά τόσο για σένα όσο κι για μένα. 
"Όποιος θέλει να φύγει απλώς φεύγει..." τονίζεις διαρκώς, μα είναι αφόρητος ο χωρισμός. Η παραμονή στη σκιά σου τυφλώνει εμένα. Όσο εξακολουθώ ανάλλαγα να ζω δίπλα σου, τόσο τρέφεις τη σκιά σου πάνω μου. 
Ακίνδυνος δεν υπήρξε ποτέ κανένας έρωτας, πόσο μάλλον ο δικός μας.
Γεύτηκα ολοκληρωτικά τη ζωή έχοντας την ψευδαίσθηση πως μου ανήκες ψυχή και σώμα. Κανένα όνειρο δε μου χάρισε τη γαλήνη που έψαχνα, όπως όταν έγερνα δίπλα σου. Άλλοτε πάλι χωρίς εσένα πλάι μου, έκλεινα τα μάτια και ποτάμια θάλασσες θέριευαν στα σωθικά. Πόσα φθινόπωρα έχασα χωρίς εσένα στην αγκαλιά, πόσα καλοκαίρια στέρεψαν το αίμα. Φόβος κυρίευε το μυαλό, αρρωστημένα παγιδευμένο με μια μονάχα ανάσα σου δίπλα στο πρόσωπό μου. Ακόμα υπομένω. Πόσους εραστές να εξοστρακίσω για να σε έχω;
Γνωρίζω. Αδύναμο θα με πεις, δειλό. Θα πεις πως έφυγα σαν κυνηγημένος. Θα μου προσάψεις επίθετα για να αθωώσεις τη συνείδησή σου, το λευκό σου κορμί...Που ακόμα και στη θέα του πελαγώνω, ασήμαντος κι μικρός μπροστά στα πόδια σου, ανήμπορος να ολοκληρωθώ σαν εραστής. 
Μοναχά μακριά σου θα καταφέρω να σ' αγαπήσω καθαρά και έντιμα κι ας τρελαθεί το σώμα από την απουσία σου. 
Δε θα πω τίποτα. Γνωρίζεις, είδες, έμαθες κι ένιωσες την αγάπη μου. Ό,τι σου είπα πριν κλείσεις την πόρτα είναι αλήθεια. Το θέλω, βλέπω πως και για σένα είναι η μοναδική λύση. 
Τρέμω ακόμα στην ιδέα πως κάποιος άλλος θα γεύεται τα κόκκινα χείλη σου. Θα γεύεσαι πάλι κάποιον άρρωστο έρωτα σε μοναχικά σεντόνια.
Κάποτε, χωρίς σώματα, θα σε αναγνωρίσω πάλι, απλώς δέξου με ξανά. 
Κλείνω, θα σε περιμένω στο μέλλον, μάθε να κοιτάς και να βλέπεις, να διακρίνεις και θα με βρεις."Εύη Γκάλαβου
2046 είναι ο τίτλος κινέζικης ταινίας. Η ταινία μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της προηγούμενης ταινίας "Ερωτική Επιθυμία" (In the Mood for Love), καθώς περιγράφει την ιστορία του ίδιου πρωταγωνιστή, του Τσόου από τη στιγμή που επιστρέφει από τη Σινγκαπούρη, όπου εργαζόταν ως συγγραφέας, στο Χονγκ Κονγκ και νοικιάζει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο Oriental με τον αριθμό 2047, ακριβώς απέναντι δηλαδή από το δωμάτιο με τον αριθμό 2046. Ο αριθμός 2046 έχει ιδιαίτερη σημασία για τον πρωταγωνιστή καθώς συναντιόταν σε δωμάτιο ξενοδοχείου με τον αριθμό αυτό με τη Σου Λι Ζεν για να γράψουν ένα μυθιστόρημα πολεμικών τεχνών. Η Σου Λι Ζεν στην ταινία "Ερωτική Επιθυμία" ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, όμως δεν ευδοκίμησε ποτέ και στην οποία ο Τσόου είναι ακόμα προσκολλημένος. Καθώς η ταινία εξελίσσεται, παρακολουθούμε τις σχέσεις του Τσόου με διάφορες γυναίκες, όμως δεν καταφέρνουν να τον κάνουν να ξεχάσει την Σου Λι Ζεν. Παράλληλα, ο Τσόυ ξεκινάει να γράφει ένα φουτουριστικό μυθιστόρημα με τον τίτλο 2046. Στο μυθιστόρημα αυτό "2046" ονομάζεται μια πόλη στην οποία καταφεύγουν οι άνθρωποι για να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Σύμφωνα με τον Τσόου, στην πόλη "2046" "τίποτα δεν αλλάζει και όποιος φτάνει εκεί δεν γυρίζει πίσω ποτέ".Η παραπάνω ιστορία είναι αφορμή από "το παιχνίδι της αγάπης" της blogger φίλης "Εκφράσου"

Σχόλια

Ο χρήστης Λάσκαρης Ζαράρης είπε…
"Μοναχά μακριά σου θα καταφέρω να σ' αγαπήσω καθαρά και έντιμα κι ας τρελαθεί το σώμα από την απουσία σου.
Καλησπέρα Εύη, πανέμορφο κείμενο, πανέμορφο απόσπασμα!!!
Ο χρήστης Λάσκαρης Ζαράρης είπε…
"Μοναχά μακριά σου θα καταφέρω να σ' αγαπήσω καθαρά και έντιμα κι ας τρελαθεί το σώμα από την απουσία σου.
Καλησπέρα Εύη, πανέμορφο κείμενο, πανέμορφο απόσπασμα!!!
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Καλησπέρα Λάσκαρη!! :-)
Σ ευχαριστώ πολύ!!!
Ο χρήστης Kostas Bompos είπε…
όμορφο
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Ευχαριστώ!!! :-)
Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
Εξαιρετική η ιστορία Εύη μου!
Κάθε λέξη και μια δυναμική ιδιαίτερη! Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ!
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμμετοχή σου! Και οι επεξηγήσεις στο τέλος με τις ταινίες μου άρεσαν επίσης πολύ!

Να εισαι παντα καλά γλυκιά μου!
Καλημέρα και Καλό ΣΚ να έχεις! <3
Ο χρήστης Zina Marnezi είπε…
Πολύ δυνατό εξαιρετικό κείμενο! Συγχαρητήρια !!!
Ο χρήστης αχτίδα είπε…
Θαυμάσιο κείμενο γλυκιά μου, ξεχειλίζει από συναίσθημα και ευαισθησία.
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Καλημέρα Κική μου!!
Εγώ σ ευχαριστώ, γιατί αν δεν ήταν η ιδέα σου, αυτό το κείμενο θα έμενε ξεχασμένο και άγραφο κάπου σε μονοπάτια του μυαλού...
Καλή Κυριακή να έχεις
και χρόνια πολλά για αύριο για την ονομαστική σου εορτή, με υγεία και πάντα χαμόγελα!!
Σε φιλώ!
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
κ Μαρνέζη καλημέρα σας και ευχαριστώ πολύ!!!
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Σ ευχαριστώ πολύ αχτίδα μου, να σαι πάντα καλά!!
Καλή Κυριακή σε όλους!!
Ο χρήστης BUTTERFLY είπε…
Πολυ ωραιο! Πολυ δυνατο! Σχεδον μυρισα τη λαχανιασμενη απογνωση...
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Σας ευχαριστώ! : -)
Ο χρήστης airis είπε…
Αυτές τις μέρες έχω αφιερωθεί στις χειροτεχνίες μου. Σε αφήνω για το ΣΚ λοιπόν, να σε "ξεψαχνίσω"!
Φιλιά πολλά Εύη μου!
Ο χρήστης Γυναίκα είπε…
Καλό απόγευμα και καλές αναγνώσεις!! :) τα φιλιά μου.