Βγήκαμε; Γράφει η Εύη Γκάλαβου




Διαβάζω απ’ το πρωί στις διάφορες αναρτήσεις των φίλων στο facebook «Βγήκαμε!» ο ένας, «Επιτέλους, βγαίνουμε!» ο άλλος και σκέφτομαι τι τυχεροί θα βγήκαν για ποτό ή στην καλύτερη για έναν καφέ.
Τελικά διαπίστωσα, δεν ήταν ούτε ποτό μα ούτε καφές, προφανώς και σατιρίζουν την έξοδο μας από τα μνημόνια.

Δεν το είχα συνειδητοποιήσει! Σήμερα δηλαδή 21 Αυγούστου του 2018 είμαστε έξω απ΄τα μνημόνια; Τι να σας πω! Εγώ σήμερα ούτε στο μπαλκόνι δεν βγήκα, αργότερα θα βγω έχω έτοιμη μία λίστα με ψώνια για το σούπερ – μάρκετ.

Σκέφτομαι να φορέσω τα καλά μου, μη βγω έξω με τις τρύπιες πιτζάμες ίσως να συναντήσω κι άλλους εκεί έξω που θα έχουν βγει από το τούνελ των μνημονίων.

Κι έτσι όλοι μαζί θα γίνουμε ένα ευτυχισμένο πλήθος που ίσως να έχουμε τη διάθεση να ζητωκραυγάσουμε για ετούτη την έξοδο. Την πολυπόθητη ομολογουμένως έξοδο , βέβαια ίσως να μην θυμόμαστε πια από ποιο ακριβώς μνημόνιο βγαίνουμε, αλλά δε βαριέσαι, όλοι πανηγυρίζουν γιατί να μην πανηγυρίσουμε κι εμείς οι δόλιοι φορολογούμενοι; Υποθέτω πως από Σεπτέμβρη δεν θα πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ, σωστά ή όχι;

Άραγε, που ακριβώς οδεύουμε;….

Εύη Γκάλαβου 21-8-2018

σ.σ. (έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια απ΄τότε που πρωτοδημοσιεύθηκε στο site ptolemaida.news και εν μέσω πανδημίας αποφάσισα να αναρτήσω κι εδώ στο Γυναίκα..., όσα έχω ξεχασμένα εκεί)

#μένουμε_σπίτι

Σχόλια