Ναι ή όχι.


Τι ναι, τι όχι! Τι όχι, τι ναι! Αυτό το γνωρίζουν ακόμα και τα δίχρονα. Τα ρωτάς για πχ «θέλεις να φας;» «ναι» απαντούν κι όταν φέρνεις στο στόμα το κουτάλι με την τροφή γυρίζουν το κεφάλι αλλού, άρα αυτό που πραγματικά λένε είναι «όχι».

Είναι σαν ένα ερωτευμένο ζευγάρι, το οποίο προ ολίγων λεπτών έχει διαφωνήσει και αρχίζουν τα «μ’ αγαπάς;», «ναι» απαντά ο άλλος, «ναι, ξέρω δεν μ’ αγαπάς πλέον» ανταπαντά η άλλη, γιατί η άλλη ξέρει το παιχνίδι με «όχι» και το «ναι» πως γίνεται.

Είναι κάτι σαν το δικό μας δημοψήφισμα.. το οποίο παρεμπιπτόντως το έχω ακόμα απορία, ήταν δηλαδή «ναι» για να μοιάζει «όχι» ή θέλανε το «όχι» να μοιάζει με «ναι»; Ουφ, τελικά είχε κερδίσει το «όχι», αλλά έγινε «ναι» ή κατά βάθος ήταν «ναι» αλλά έμοιαζε με «όχι», οπότε και δεν κέρδισε; Το έχετε σκεφτεί ποτέ;

Τι θυμήθηκα τώρα; Το δημοψήφισμα εδώ δίπλα μας. Ο Αλέξης με την τεχνογνωσία του γιατί δεν έδωσε σαφείς εξηγήσεις στο φίλο του τι ακριβώς να γράψει και τι ακριβώς να υπονοεί το «ναι» και το «όχι»! Την εμπειρία την έχει, τεχνογνωσία κατέχει, όραμα για να βλέπει πίσω από τις λέξεις το έχει…

Διάβασα ότι η αποχή δίπλα «ακούμπησε» το 65% (;) ! Ε, μα δηλαδή τι περίμεναν;

Πας και ορίζεις δημοψήφισμα Κυριακάτικα; Μα δεν ξέρουν πόσες δουλειές έχει ο κόσμος τις Κυριακές; Η άλλη μπορεί μεσοβδόμαδα να είχε ξεκινήσει γενική και να μην πρόλαβε, ή κάποιος άλλος να είχε ένα σημαντικό «επαγγελματικό» ραντεβού σε ένα «φτηνό» ξενοδοχείο, τι περίμεναν οι διοργανωτές να αφήσει ο άλλος το ραντεβού για να τρέχει στα «όχι» που θα γίνουν «ναι»; Ελάτε τώρα!

Όλοι ξέρουν πως τις Κυριακές ο ξάδερφος από την πόλη ανηφορίζει στο χωριό, ε, δεν θα σφάξει ο άλλος έναν κόκορα να τον βάλει στο φούρνο με πατάτες να φιλέψει τον καλεσμένο; Θα βάλουν και μουσική τέρμα, θα χορέψουν, θα πιούν, που να μείνει μετά μυαλό για το «όχι» που θα γίνεται πάντα «ναι»!

Προφανώς και δεν θα σκέφτηκαν και τις περιπτώσεις εκείνες όπου, ολόκληρη χώρα, δεν μπορεί όλο και κάποιες το προηγούμενο βράδυ θα είχαν πονοκέφαλο οπότε και την Κυριακή δε θα άφησαν τον σύζυγο να ξεμυτίσει από το σπίτι.

Να πως μαζεύονται σιγά σιγά τα ποσοστά της αποχής.

Άλλωστε ο Ζάεφ ξέρει! Υπήρχαν κυρά μου μέσα στην κάλπη «ναι»; Υπήρχαν! Οπότε τέλος! Τι σημασία έχει αν ήταν 10 ή 20, σημασία έχει ότι υπήρχαν!

Τι δεν μπορούν να μετατρέψουν τα «όχι» σε «ναι» και τα «ναι» σε «όχι»; Μα που ζείτε!


υγ όπως δημοσιεύθηκε στο site prolemaida news

ευη γκάλαβου

Σχόλια