The wire (TV Series 2002 - 2008)

 


Τελευταία προηγούμενη ανάρτηση 21/7/2022!

22/7/2022 ανέβασα στο κανάλι μου το βίντεο για τη σειρά και 9/8/2022 ανέβηκε στο Instagram


Έπρεπε δηλ να ετοιμάσω εργασία στο power point, το έτος 2023 /11/11 για να συνδεθώ στο eMail και να θυμηθώ το λινκ απ'το εδώ blog για να κάνω επίσκεψη στο ίδιο μου το blog!


Όλη αυτή η διαδρομή μέχρι το "εδώ", γέμισε με την αναβίωση αναμνήσεων από το ασυνείδητο, αναπολώντας σκηνές απ' την καθημερινότητα εκείνων των ημερών....


Φεύγουν τα χρόνια κι πέρα απ' το αποτύπωμα του χρόνου στο σώμα, το πνεύμα δεν νιώθει καμία αλλαγή.

Νιώθω σαν να διατηρώ την ίδια ηλικία με το χθες, με το προχθές, με την ίδια ηλικία της γέννησης.



Χαίρε μοναχικέ επισκέπτη που αφιερώνεις χρόνο για όσα τυχαία συναντάς



Reposted from Instagram 

The wire

Για μένα είναι η Γκουέρνικα του Πικάσο στο αστυνομικό δράμα. Η δεκαετία του 2000 είναι η δεκαετία που οι σειρές λαχταρούν να μιλήσουν ανοιχτά για τη διαπλοκή, την ανηθικότητα, το σύστημα, τη στάσιμη κοινωνία σε όλο το βρώμικο μεγαλείο της. Είναι η δεκαετία που ξεδιπλώνει κάθε γωνιά της και αποκαλύπτει κάθε χνούδι κρυμμένο πίσω από ραμμένα ρούχα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένα σεναριακό κ σκηνοθετικό στοίχημα στις αρχές της άγουρης δεκαετίας ξεδιπλώνοντας το καλλιτεχνικό της ταλέντο στην σκληρή σκηνή της ζωής. Η αλήθεια σε κάθε επίπεδο απογυμνωμένη χωρίς μεσάζοντες και υποστηρικτές, μα ούτε κι ενόχους.

Τη θεωρώ ως την καλύτερη αστυνομική δραματική σειρά που έχω παρακολουθήσει χωρίς κανέναν ενδοιασμό κι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν είναι γροθιά στο κατεστημένο, εν έτη 2022 αλλά είναι η αποκάλυψη ενός Γορδιου δεσμού, ενός βασιλιά ξεγυμνωμενου, μιας βασίλισσας κατάφωρα ανελέητης, σκληρής πραγματικότητας, κολασιμης κοινωνίας του χθες του σήμερα κι του αύριου, μια Λερναία Ύδρα.

Η σειρά είναι μια δημιουργία του συγγραφέα και δημοσιογράφου Ντέιβιντ Σάιμον, βασισμένη στις εμπειρίες του φίλου του, συγγραφέα και καθηγητή σε σχολείο, Εντ Μπερνς. Η κάθε σεζόν ξεδιπλώνει τα πλοκάμια της διαπλοκής απ' τη βάση της κοινωνίας μέχρι το ταβάνι της. Αρκετοί ρόλοι της σειράς βασίζονται σε πραγματικά υπαρκτά πρόσωπα απ' κακοποιούς μέχρι υψηλά πρόσωπα της πολιτική σκηνής. Οι χαρακτήρες της σειράς δεν αποτυπώνονται μονομερώς, είναι πολυσύνθετοι, είναι ανθρώπινοι. Βυθίζεται σε πλοκάμια της μαφίας των εμπόρων ναρκωτικών, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση και φυσικά στην αστυνόμευση.

Παρόλο που δεν κέρδισε ποτέ κανένα βραβείο, θεωρείται μία απ'τις σημαντικότερες σειρές που έχουν ανέβει στο χαζοκουτι. 

.

#gk_eve #greekpost #greekquotes #greek_quotes #greekquoteoftheday #quotes_greek #greekpoetry #ελληνικα #ταινία #movies #series #στιχάκια  #greekpoems #greekpoem #diavazo #quotesgram #quote #quoteoftheday #quotesgreece #ποιηση #ποίηση #ποιηματα #poihsh #διαβαζω #ποιηματα #greekbook #βλεπω #ellinikaquotes

#σειρές

Σχόλια